Coronavirusi dhe Qelizat staminale

FamiCordi si nje nga bankat e para per ruajtjen e qelizave staminale te gjakut te kordonit dhe indin e tij ne bote ka marre disa masa parandaluese duke pare ecurine epidemike te ketij virusi.

Ne baze te kritereve te certificates AABB per rezervimin e qelizave staminale nga sot e tutje te gjithe klientet qe I kane ruajtur do ti nenshtrohen disa analizave te cilat konfirmojne qe qelizat staminale nuk jane te prekura nga ky virus.

 

korona-mc-1.jpeg

 

Procedura e ruajtjes 

 

Te gjitha kampionet e qelizave staminale do te ruhen ne banka te vecuara deri sa te provohet qe gjaku I nenes nuk ka asnje shenje te infeksionit. 

Eksperte te BioSave jane te disponueshem per te gjitha nenat shtatezane te cilat po mendojne te ruajne qelizat staminale por kane dyshime qe koronavirusi do te jete nje kercenim per shendetin e tyre dhe te femijes. 

 

korona-mc-2.jpeg

 

Qelizat staminale jane te suksesshme ne luften kunder ketij virusi


Qelizat staminale po studiohen per shume lloje semundjesh te shkaktuara nga virusi dhe rezultatet e para po tregojne qe ato mund te ndihmojne ne sherimin e infektimit me koronavirus. (Per me shume informacion) 

Sic kemi dhe rastet e pacienteve me HIV te cilat jane kuruar me qelizat staminale.

 

Qelizat staminale nga gjaku I kordonit dhe indit te tij jane nje thesar qe mblidhen vetem gjate lindjes dhe qe ndihmojne ne kurimin e shume lloje semundjesh deri ne shpetimin e jetes.